Ett hjärtas vandring

Ett hjärtas vandring
Lör 26 Okt 2019, 15:00
Musica Vitae
Pris
130-430 kr
Ort
Stockholm
Plats
Stockholms konserthus
Arr.
Stockholms Konserthus
Musica Vitae

Den Växjöfödda sopranen Lisa Larsson har uppträtt på många av världens stora scener som La Scala, Bayerische Staatsoper och Royal Opera House och på festivaler som Salzburger Festspiele, Lucerne Festival och Festival d’Aix-en-Provence. Här får vi uppleva denna världssopran i ett mångfacetterat program med såväl nutida musik som klassiska mästare. På programmet står bland annat musik av en av Sveriges internationellt mest framgångsrika tonsättare, Rolf Martinsson, som Lisa Larsson haft ett nära samarbete med de senaste åren. Till Skuggan av en verklighet skrevs ursprungligen för sopran och stråkkvartett, men till denna konsert har Martinsson omarbetat verket, speciellt för Musica Vitae och Lisa Larsson.

Den andra svenska tonsättaren vid denna konsert är orkesterns långvariga samarbetspartner Britta Byström, vars verk A Walk By Heart här får sitt uruppförande. Vi hör också musik av den engelska 1900-talskompositören Pamela Harrison. Hennes stämningsfulla A Suite for Timothy är ett av hennes mest kända verk och komponerades till hennes sons första födelsedag.

Avslutningsvis tar vi också del av härlig musik av syskonen Mendelssohn. Sitt känslosamma verk Infelice skrev Felix efter att ha upplevt primadonnan Maria Malibran vid en konsert i London. Hans syster Fannys musik förde länge en tillvaro i broderns skugga, men de senaste åren har hennes verk – med rätta – börjat uppmärksammas. Inte minst gäller det stråkkvartetten, ett stycke som Musica Vitaes ledare Malin Broman beskriver som ett »helt fantastiskt verk«.

 

Speldatum

23 oktober Lidköping S:t Nicolai kyrka 19.00

24 oktober Växjö Konserthus 19.00 (introduktion 18.15)

26 oktober Stockholms Konserthus 15.00

 

Musik

Britta Byström – A Walk By Heart

Pamela Harrison – Suite for Timothy

Rolf Martinsson – Till skuggan av en verklighet

– paus –

Felix Mendelssohn – Infelice för sopran, soloviolin och stråkorkester

Fanny Mendelssohn – Stråkkvartett

 

Medverkande

Musica Vitae

Malin Broman – konstnärlig ledare, violin

Lisa Larsson – sopran

 

Foto: Merlijn Doomernik, Alexander Mahmoud

Liknande arrangemang

Datum

Familjejul

Musica Vitae

30 Nov
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Streamade konserter på musik i syd channel

Aktuellt

En ny flygel till Nygatan

I början av 2020 flyttar Musik i Syd till nya, ändamålsenliga och efterlängtade lokaler på Nygatan 6 i Växjö. I ett av stadens äldsta hus…