Music please

Musica Vitae, Malin Broman och Ruby Hughes

Den brittiska sopranen Ruby Hughes har gjort sig känd som en oerhört mångsidig artist som verkar såväl i det större formatet som i mindre kammarmusikaliska sammanhang. Hughes har tidigare gjort flera succéartade framträdanden med Musica Vitae och vi är mycket glada att återigen få samarbeta med denna skickliga sångerska.

Här får vi tillfälle att höra henne i en spännande repertoar, med bland annat musik av Frank Bridge. Bridge hade många privatelever som studerade komposition för honom, och en av dessa var Benjamin Britten, som vi också hör musik av i den här konserten. I Brittens 3 Divertimenti kan man faktiskt höra inflytande just från Frank Bridge. Ralph Vaughan Williams skrev sitt känslofulla och oerhört populära stycke, The Lark Ascending, efter att ha inspirerats av dikten med samma namn av författaren George Meredith.

Ruth Crawford Seeger var en amerikansk, inflytelserik tonsättare som var verksam under första halvan av 1900-talet. Hennes mest kända verk är hennes Stråkkvartett från 1931 som innehåller otroligt fascinerande musik. Speciellt den långsamma andante-satsen har blivit berömd; ja faktiskt så populär att den transkriberats till ett självständigt verk: Andante for Strings.

Dessutom bjuder vi på musik av två av var tids mest hyllade tonsättare – Sally Beamish och Helen Grime. Alltsammans under ledning av Musica Vitaes tidigare konstnärliga ledare Malin Broman, som här uppträder i dubbla roller, som både violinist och altviolinist.

Observera: Konserten kan komma att ställas in eller ändras. Musica Vitae och Musik i Syd följer löpande Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående Covid-19 och anpassar verksamheten efter rådande riktlinjer.

 

Medverkande

Musica Vitae

Malin Broman – violin, viola

Ruby Hughes – sopran

Musik

Ralph Vaughan Williams – Lark Ascending (arr. Mårten Sundén)

Ruth Crawford Seeger – Andante for strings

Helen Grime – uruppförande

Paus

Frank Bridge – 3 sånger för viola, piano och sopran (arr. Marco Mazzeo)

Sally Beamish – Stråkkvartett nr 2, Opus California

Benjamin Britten – 3 diverimenti

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.