LUNCHKONSERT: Media Artes 40 år

Musica Vitae hyllar Thomas Liljeholm 80 år

Kom och njut av musik och sopplunch på Nygatan 6. Vi dukar upp i konsertsalen och klockan 11.30 öppnas dörrarna och det serveras hemlagad vegetarisk soppa med bröd och lagom till kaffet tar konserten vid klockan 12.15.

Soppan är vegetarisk och lagad på lokala råvaror. Allergier eller specialkost? Vi kan lösa det mesta, kontakta oss några dagar innan konserten så hjälper vid dig: nygatan6@musikisyd.se

Lunchkonsert: Media Artes 40 år

Media Artes firar i år sitt 40 års-jubileum och vill tillsammans med Musica Vitae under denna lunchkonsert hylla Thomas Liljeholm, som fyller 80 år, för allt arbete han har gjort för musiklivet i vår region. Thomas har både startat Media Artes samt Musica Vitae och har under sina aktiva år varit med och utvecklat den lokala musikscenen.

Under konserten kommer Musica Vitae att framföra ett verk av Josef Söreke som medverkade i projektet ”Framtidens Tonsättare” som Thomas en gång initierade. Det följs upp av ett verk av Marsel Nichan som har haft Thomas som mentor och arbetat tillsammans med honom i Media Artes i över 20 år. Det kommer sedan att bjudas på musik av Messiaen, en tonsättare som inspirerat Thomas mycket. Konserten avslutas med stycket Lämningar av Thomas Liljeholm.

Konserten arrangeras i samverkan mellan Media Artes och Musik i Syd, med Stöd från Växjö kommun och Statens kulturråd.

Foto: Agneta Råhlin

Program

Josef Söreke
Acanth

Marsel Nichan
Refraction

Olivier Messiaen
sista satsen ur L´Ascension arr. Mårten Sundén

Thomas Liljeholm
Lämningar

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.