Festival på Nygatan 6: Ett oskrivet blad

En ny scen i Växjö – på kort tid har Nygatan 6 blivit en självklarhet för alla musikälskare. Nu firar vi vårt hem med en festival för alla smaker.

Ett oskrivet blad

Ännu ett vittomfattande program från Musica Vitae, denna gång i sällskap av konstnärlige ledaren och violinisten Benjamin Schmid och pianisten Christian Ihle Hadland.

Efter en konsert i London skrev The Independent om aftonens pianist: ”Ingen annan spelar med en sådan kombination av poesi och kraft.” Här får vi avnjuta Hadlands virtuositet i Mozarts Pianokonsert nr 12! Kvällens två solister strålar sedan samman i musik av Amanda Maier Röntgen, svensk violinist och tonsättare som under andra halvan av 1800-talet rönte stor uppskattning på kontinenten, och hennes musik ”återupptäcktes” för några decennier sedan.

Vi får även höra Orawa för stråkorkester av den polske kompositören Woijech Kilar, som bland annat gjort filmmusiken till Bram Stokers Dracula.

Konserten har fått sitt namn av det sista verket, Arvo Pärts fascinerande Tabula Rasa, inspirerat av gregoriansk sång och musik från renässansen.

 

Medverkande

Musica Vitae
Benjamin Schmid
– ledare och violinsolist
Christian Ihle Hadland – piano
Daniel Eklund – viola

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.