Symphonic Klezmer

David Orlowsky Trio

Fre 9 Nov, 19:00
Musica Vitae
Pris
80 kr - 180 kr
Ort
Växjö
Plats
Utvandrarnas Hus
Arr.
Musica Vitae
Musica Vitae

(18.15: föredrag Piia Posti, Musiken och människan)

»Masters of Klezmer« har denna hyllade trio kallats av Süddeutsche Zeitung. Sedan 2005 har ensemblen från Berlin bestående av David Orlowsky själv på klarinett, Jens-Uwe Popp på gitarr och Florian Dohrmann på kontrabas, förundrat publik världen över med sitt mångsidiga musicerande som innefattar allt från klassiskt till klezmer, arabisk musik, pop och jazz. Dessa fullfjädrade musiker har framträtt på så ansedda scener som Carnegie Hall i New York, Philharmonie i Berlin och Concertgebouw i Amsterdam och de har deltagit på stora och erkända festivaler såsom Luzern­festivalen i Schweiz, Kissinger Sommer och Schleswig-Holsteins Musikfestival.

Och nu har vi alltså glädjen att välkomna dessa snabbfotade musiker till ett spännande möte med Musica Vitaes stråkar i denna fascinerande musikstil som kallas klezmer. Är det något denna genre kännetecknas av så är det dess stora och känslosamma register. Klezmer handlar inte så mycket om intellektet, utan snarare om känslan: det är musik som kan vara lågmält lyrisk och längtansfullt vemodig och sorgsen – men också lekfull, vild, galen och uppsluppen.

Det finns all anledning att förvänta sig att fascinerande och ovanliga klanger och rytmer kommer att ljuda över Sydsverige när David Orlowskys klarinettoner förenas med Musica Vitaes nyansrika stråkljud. Varmt välkommen att kliva in i en mytomspunnen musikvärld, som kommer att bjuda på såväl medryckande och svängiga dansanta klezmerrytmer, som andra inspirerande tongångar från Balkanhalvön.

 

Musik

Traditionell klezmermusik i arrangemang för trio och stråkorkester

 

Medverkande

Musica Vitae

Daniel Frankel – konsertmästare

David Orlowsky trio: David Orlowsky – klarinett, Florian Dohrmann – kontrabas, Jens-Uwe Popp – gitarr

Liknande arrangemang

Datum

Barockt!

Musica Vitae

26 Oct

Barockt!

Konsertföreningen Tingsryd, Musica Vitae

27 Oct

Barockt!

Ronneby Musikvänner

28 Oct
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Streamade konserter på musik i syd channel

Aktuellt

Musica Vitaes programbok hösten 2018

Läs om höstens alla nya spännande produktioner med Musica Vitae och gästande världsartister, och få information om orkesterns stundande Japanturné i höstens programbok. Programboken hittar du…

Döden & Julia

Tidigare i höstas hade Musica Vitaes beställningsverk Döden och Julia, med musik av Daniel Nelson och text av Tuvalisa Rangström, premiär på Palladium i Växjö.…

Biljettsläpp till en ny säsong med Musica Vitae – pressmeddelande

Läs Musica Vitaes pressmeddelande om den nya säsongens konserter.