Nordiskt sväng!

Lör 27 Apr 2019, 16:00
Musica Vitae
Ort
Tingsryd
Plats
Söderportkyrkan
Arr.
Konsertföreningen Tingsryd
Musica Vitae

För andra gången denna vår möter Musica Vitae ett av Sveriges bästa och mest uppskattade folkmusikband – Nordic. Med en smittande spelglädje och charm har bandet gjort succé såväl i Sverige som utomlands. Trion har rötterna i folkmusiken, men experimenterar ivrigt för att testa och utmana olika traditioner; där Erik Rydvalls nyckelharpa möter Magnus Zetterlunds mandolin och Anders Löfbergs cello.  

Resultatet har blivit ett band, som i sitt ekvilibristiska och svängiga spel behärskar allt ifrån svensk folkmusiktradition och jazzstandards till lyrisk vals och brasiliansk samba. Tillsammans med Musica Vitae vågar vi utlova en svängig, leklysten och angelägen konsertupplevelse fylld av spännande klanger och med plats för improvisation.

”Det roliga med Nordic är att all musik vi gillar får plats. Vi kan spela en polska, en jazzstandard eller en reggae-låt och genom våra musikaliska bakgrunder formar vi i stunden musiken till något nytt och unikt. Det känns extra kul att få spela Nordics musik ihop med Musica Vitae, en orkester som jag har känt till sedan tiden efter gymnasiet då jag bodde i Växjö” 

Anders Löfberg, Nordic

Medverkande

Musica Vitae

Nordic:
Anders Löfberg – cello
Erik Rydvall – nyckelharpa
Magnus Zetterlund – mandolin

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Streamade konserter på musik i syd channel

Aktuellt

Kunglig utmärkelse till Musica Vitaes konstnärliga ledare Malin Broman

Vi kan stolt meddela att vår konstnärliga ledare Malin Broman har förlänats H. M. Konungens medalj av 8:e storleken i högblått band, "För betydande insatser…

Musica Vitaes programbok våren 2019

Läs om vårens alla spännande produktioner med Musica Vitae och gästande världsartister i vårens välfyllda programbok. Programboken finns både i tryckt och digital version. Här…