Glad påsk!

Ibland har jag anledning att känna mig extra stolt över Musica Vitae och våra produktioner. Och fortfarande, så här en vecka efteråt, dröjer sig en fysisk lyckokänsla kvar efter mötet mellan våra musiker och Tarabband. Men inte bara mötet på scen utan även med den fulltaliga publiken, så engagerad, så medskapande där ålder, genre eller bakgrund suddades ut och vi så starkt kunde uppleva att vi är del av samma värld – en värld som i musiken blev större än den vi befann oss i för en stund sedan.
Återkopplingar som ”det var den bästa konsert jag hört på 60 år” eller ”Tack för att ni är sådana musikambassadörer för närmanden av kulturer som lever sida vid sida, och för att er musik är så helt fantastisk att man bara rycks med av den och vaggas in i dess rytmer och tonspråk” bär vi med oss in i påskledigheten, tillsammans med en inbjudan från operan i Kairo… Ja, nog lever Musica Vitae mitt i ett spännande musikår!

Jag avrundar min vecka vid skrivbordet, men också med ett möte med Växjös fantastiska Kulturskola. Kulturskolepropositionen har just presenterats och man får ta fasta på det goda, det som öppnar upp för spetskompetens och vikten av att låta unga musiker få flyga. Om en stund tar jag Krösatåget upp till Hjärtlanda, min hemby som bokstavligen ligger i hjärtat av Småland och ser fram emot tid med familj och vänner, promenader, påskbrasor och tid att bara vara.

En Glad påsk tillönskar jag er!

Susanne Rydén,
Orkesterchef Musica Vitae

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Streamade konserter på musik i syd channel

Aktuellt

Biljettsläpp till en ny säsong med Musica Vitae – pressmeddelande

Läs Musica Vitaes pressmeddelande om den nya säsongens konserter.

Games for Souls – Musica Vitaes nya skiva

Musica Vitaes senaste skiva Games for Souls släpptes sent i höstas och här får vi bland annat höra Britta Byströms verk med samma namn. Verket…

Musica Vitaes vårprogram!

Nu finns hela Musica Vitaes vårprogram i evenemangskalendern på vår hemsida. Det blir allt från urpremiärer av nyskrivna verk till älskade klassiker, nordiska tongångar och musik…

Senaste inläggen

Mitt i Musiken - årets valfråga?

Pendlarlivet har ändå sina fördelar tänker jag denna tidiga måndagsmorgon när jag halv 6 njuter av en symfoni av fågelsång på min vandring till Mälarhöjdens…

Glad påsk!

Ibland har jag anledning att känna mig extra stolt över Musica Vitae och våra produktioner. Och fortfarande, så här en vecka efteråt, dröjer sig en…

Riksting, musikvår och arabiska toner

"What a wonderful world" med Louis Armstrong strömmar ut ur Sveriges Radio när jag vaknar denna lördagmorgon – en ledig dag efter en intensiv och…