Musiken och människan – föreläsning med Erika Lagerbielke

Datum: fredag 2 mars, kl 18.15 (innan konserten Sound the Trumpet!)

Plats: Växjö Konserthus

Föreläsare: Erika Lagerbielke, designer och professor i glasdesign vid Linnéuniversitetet

 

Erika Lagerbielke

Fotograf Karin Björkquist.

Erika Lagerbielke är andra föredragshållaren ut i föreläsningsserien Musiken och människan, vårens nya samarbete mellan Musica Vitae och Linnéuniversitetet. Erika kommer prata om relationer mellan konst- och musikupplevelser, läs ett litet intro till hennes föredrag nedan:

 

Vad kommer du tala om?

Upplevelser för alla sinnen. Jag kommer att tala om relationer mellan konst- och musikupplevelser. Jag utgår från den personliga berättelsen om min egen konstnärliga verksamhet samt upplevelser av konst och musik och hur de påverkar mig.

 

Hur ser ditt förhållande till musik ut?

För mig är musik en känslomässig upplevelse, jag fokuserar på helheten när jag lyssnar. Jag söker mig till musik som underhållning men också vid tillfällen när jag söker uttryck för glädje och sorg som ligger utanför mig själv. Jag är öppen för helt olika musikstilar, det finns mycket att tycka om och beröras av. Det jag tycker om är nog relaterat oavsett stil, säkert också relaterat till vad jag uppskattar inom andra konstnärliga yttringar. Jag kommer att reflektera över det i min föreläsning.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Streamade konserter på musik i syd channel

Aktuellt

Musiken och människan – föreläsning med Erika Lagerbielke

Datum: fredag 2 mars, kl 18.15 (innan konserten Sound the Trumpet!) Plats: Växjö Konserthus Föreläsare: Erika Lagerbielke, designer och professor i glasdesign vid Linnéuniversitetet   [caption…

Games for Souls – Musica Vitaes nya skiva

Musica Vitaes senaste skiva Games for Souls släpptes sent i höstas och här får vi bland annat höra Britta Byströms verk med samma namn. Verket…

Musica Vitaes vårprogram!

Nu finns hela Musica Vitaes vårprogram i evenemangskalendern på vår hemsida. Det blir allt från urpremiärer av nyskrivna verk till älskade klassiker, nordiska tongångar och musik…

Senaste inläggen

Riksting, musikvår och arabiska toner

"What a wonderful world" med Louis Armstrong strömmar ut ur Sveriges Radio när jag vaknar denna lördagmorgon – en ledig dag efter en intensiv och…

Nya musikaliska mål

Veckan har varit kall och dominerats av snöyra och is. Mot mig har däremot värmen strömmat med en kraft som borde ge högsommar över en…

Det går inte att leva utan musik

Lördagsbloggen blir en måndagsvariant och jag har fortfarande Tjajkovskijs Serenad klingande i mitt inre efter helgens underbara framförande. Den långsamma satsens koncentration och allvar bjöd…