Vila och vårkänslor

Medan vintern gör sitt bästa för att rasa ut har Musica Vitaes musiker en podieledig vecka. Mycket kvarstår under en intensiv försommar och en lång vecka med både tid för återhämtning, vila och egen förberedelsetid är viktig för oss som ofta står i rampljuset. Själv passar jag på att skriva presentationer för höstsäsongens program som vi presenterar under festliga former den 31 maj kl 18.00. Välkommen till Utvandrarnas Hus då, eller följ livesändningen via vår facebooksida. Vår sommarpresent till publiken blir den efterföljande gratiskonserten med gitarristen Alvi Joensen, som i och med denna konsert tillsammans med oss, utexamineras från Malmö Musikhögskolas diplomutbildning.

När vi under måndagens ledningsgrupp blickade tillbaka på de senaste månaderna, förundrades jag ånyo över den enorma verksamhet som Musik i Syd tillhandahåller. Jag konstaterar också att det regionala perspektivet och målet att bra kultur ska komma nära alla, oavsett var man bor, är viktigare än någonsin. Därför gläds jag åt att vi med nästa produktion får stifta närmare bekantskap med Olofström och Osby, liksom att sommarens spelplatser inkluderar både Huseby och Stenbrohult tillsammans med Berwaldhallen och Växjö konserthus. Då uppfyller vi såväl vårt nationella som vårt regionala uppdrag!

Min Valborg firas traditionsenligt i Mälarhöjden, där en av Stockholms bästa, för tillfället sammansatta, manskörer traditionsenligt hälsar den sköna maj välkommen. Ett levande immateriellt kulturarv som sprider vårkänslor!
Trevlig helg!

Susanne Rydén, Orkesterchef Musica Vitae

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Streamade konserter på musik i syd channel

Aktuellt

Biljettsläpp – Tarabband och Musica Vitae

Idag, onsdag 15/11, släpps biljetterna till vårens stora konsert med Tarabband och Musica Vitae. När Tarabband och Musica Vitae  möts exploderar beståndsdelarna och ett nytt universum skapas.…

Britta Byström nominerad till Musikförläggarnas pris

Musica Vitae är stolta över att tonsättaren Britta Byström blivit nominerad till Musikförläggarnas pris i kategorin Årets Konstmusikpris – Liten ensemble/kammarmusik. Hon nomineras för verket…

Daniel Fjellström skriver beställningsverk för Musica Vitae

Daniel Fjellström, som tillhör Sveriges nya generation av framstående tonsättare, har fått i uppdrag att skriva ett verk för Musica Vitae. Den 8 juni arrangerades en…

Senaste inläggen

Rum för musik

Efter en härlig och inspirerande semestervecka med täta nedslag i New Yorks kulturliv, var det i måndags dags för semifinalen i Kungl. Musikaliska akademiens solistpristävling.…

Kyrkomusiken som nav i musiklivet

Runt om i Europa firas i år Reformationen och även om de levde under olika århundraden, blir vi också påminda om den nära samhörigheten mellan…

Öppna nya dörrar

Jag börjar denna lördag med att reflektera över vilket temperament som ligger mig närmast. Efter gårdagens musikaliska skildring, där pianisten Hans Pålsson och Musica Vitae…