Konstnärliga visioner och sammanhang

Dagens inlägg skrivs i den romantiska trädgården nedanför Huseby slott. Nyss färdades dagens konsertflygel med hjullastare och lyftes upp på scenen – en regional orkesters uppgifter skiftar sannerligen och i eftermiddag kommer parken att klinga med musik från familjen Stephens’ storhetstid på Huseby. Musiken har vi, tillsammans med Smålands Musikarkiv, letat fram och spelat in och varje hel timma under sommaren hörs Musica Vitaes stråkar strömma ut ur parkens väl dolda högtalare.

Det har varit de tidiga morgnarnas vecka, men när vi närmar oss årets ljusaste tid är det enkelt att slå upp ögonen. Torsdagens morgon bjöd på förmånen att äta frukost tillsammans med årets Polarpristagare Wayne Shorter. Att inleda dagen med konstnärligt filosofiska samtal borde vara en vana. Ofta landar vardagen i praktiska måsten och intensiv planläggning – nog så viktigt – men vi får aldrig glömma den konstnärliga visionen och skapandet av sammanhang. Vid årets regionala Vårforum i Alvesta lite senare på torsdagen tangerades dessa frågor, när vi nu står inför revisionen av Kulturplanen för Region Kronoberg. Musik i Syds och Musica Vitaes ledstjärna är att tillgängliggöra ett kvalitativt och varierat innehåll till hela vårt område. Därför spelar vi idag i en slottspark på landet och i morgon under Berättarfestivalen i Ljungby.

Välkomna att göra oss sällskap!

Susanne Rydén
Orkesterchef Musica Vitae

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Streamade konserter på musik i syd channel

Aktuellt

Provspelningsstycken ensembleprov viola

1. J Brahms – Adagio ur Stråkkvintett op. 111 2. W A Mozart – Allegro ur Stråkkvintett nr 2, g-moll, KV 516 3. F Wedlund –…

Musica Vitaes programbok

Nu finns höstens programbok att bläddra i online här: https://issuu.com/musicavitae/docs/mv_h__stprogram_2017_webb

Konsertpaket hösten 2017

Varför inte säkra dina biljetter till fyra av höstens bästa konsertupplevelser redan nu? I paketet ingår Växjö-konserterna Mellan världar, Hans Pålsson, Barockens bästa och Messias till rabatterade priset…

Senaste inläggen

Ny säsong med nya möjligheter

Första veckan på jobbet efter semestern och härliga minnen blandas med en förväntan över en ny säsong och termin. För min egen del har både…

Intåg i sommarhagen

Regnet faller i strida strömmar. Vinden viner. Naturens ljud – sköra, nästan lite olycksbådande – hittar sin väg in genom mitt öppna fönster. I gränsen mellan…

Konstnärliga visioner och sammanhang

Dagens inlägg skrivs i den romantiska trädgården nedanför Huseby slott. Nyss färdades dagens konsertflygel med hjullastare och lyftes upp på scenen – en regional orkesters…