Vila och vårkänslor

Medan vintern gör sitt bästa för att rasa ut har Musica Vitaes musiker en podieledig vecka. Mycket kvarstår under en intensiv försommar och en lång vecka med både tid för återhämtning, vila och egen förberedelsetid är viktig för oss som ofta står i rampljuset. Själv passar jag på att skriva presentationer för höstsäsongens program som vi presenterar under festliga former den 31 maj kl 18.00. Välkommen till Utvandrarnas Hus då, eller följ livesändningen via vår facebooksida. Vår sommarpresent till publiken blir den efterföljande gratiskonserten med gitarristen Alvi Joensen, som i och med denna konsert tillsammans med oss, utexamineras från Malmö Musikhögskolas diplomutbildning.

När vi under måndagens ledningsgrupp blickade tillbaka på de senaste månaderna, förundrades jag ånyo över den enorma verksamhet som Musik i Syd tillhandahåller. Jag konstaterar också att det regionala perspektivet och målet att bra kultur ska komma nära alla, oavsett var man bor, är viktigare än någonsin. Därför gläds jag åt att vi med nästa produktion får stifta närmare bekantskap med Olofström och Osby, liksom att sommarens spelplatser inkluderar både Huseby och Stenbrohult tillsammans med Berwaldhallen och Växjö konserthus. Då uppfyller vi såväl vårt nationella som vårt regionala uppdrag!

Min Valborg firas traditionsenligt i Mälarhöjden, där en av Stockholms bästa, för tillfället sammansatta, manskörer traditionsenligt hälsar den sköna maj välkommen. Ett levande immateriellt kulturarv som sprider vårkänslor!
Trevlig helg!

Susanne Rydén, Orkesterchef Musica Vitae

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Streamade konserter på musik i syd channel

Aktuellt

Konsertpaket hösten 2017

Varför inte säkra dina biljetter till fyra av höstens bästa konsertupplevelser redan nu? I paketet ingår Växjö-konserterna Mellan världar, Hans Pålsson, Barockens bästa och Messias till rabatterade priset…

Förhandstitt! Kalendarium höstsäsongen 2017

Igår höll Musica Vitae pressträff och presenterade kommande höstsäsong. Programmet presenteras mer detaljerat här på hemsidan innan midsommar men så länge finns nedanstående kalendarium för…

Ledig tjänst – viola

Kammarorkestern Musica Vitae (15 stråkar 5-4-3-2-1) Malin Broman konstnärlig ledare söker Viola, alt. stämledare med tillträde oktober 2017 eller enligt överenskommelse     Provspelningsstycken –…

Senaste inläggen

Intåg i sommarhagen

Regnet faller i strida strömmar. Vinden viner. Naturens ljud – sköra, nästan lite olycksbådande – hittar sin väg in genom mitt öppna fönster. I gränsen mellan…

Konstnärliga visioner och sammanhang

Dagens inlägg skrivs i den romantiska trädgården nedanför Huseby slott. Nyss färdades dagens konsertflygel med hjullastare och lyftes upp på scenen – en regional orkesters…

Svensk musik!

I torsdag var Musica Vitae och Musik i Syd tillsammans med Föreningen svenska tonsättare (Fst) och Kungl. Musikaliska akademien värd för den tredje presentationsdagen för…