Vila och vårkänslor

Medan vintern gör sitt bästa för att rasa ut har Musica Vitaes musiker en podieledig vecka. Mycket kvarstår under en intensiv försommar och en lång vecka med både tid för återhämtning, vila och egen förberedelsetid är viktig för oss som ofta står i rampljuset. Själv passar jag på att skriva presentationer för höstsäsongens program som vi presenterar under festliga former den 31 maj kl 18.00. Välkommen till Utvandrarnas Hus då, eller följ livesändningen via vår facebooksida. Vår sommarpresent till publiken blir den efterföljande gratiskonserten med gitarristen Alvi Joensen, som i och med denna konsert tillsammans med oss, utexamineras från Malmö Musikhögskolas diplomutbildning.

När vi under måndagens ledningsgrupp blickade tillbaka på de senaste månaderna, förundrades jag ånyo över den enorma verksamhet som Musik i Syd tillhandahåller. Jag konstaterar också att det regionala perspektivet och målet att bra kultur ska komma nära alla, oavsett var man bor, är viktigare än någonsin. Därför gläds jag åt att vi med nästa produktion får stifta närmare bekantskap med Olofström och Osby, liksom att sommarens spelplatser inkluderar både Huseby och Stenbrohult tillsammans med Berwaldhallen och Växjö konserthus. Då uppfyller vi såväl vårt nationella som vårt regionala uppdrag!

Min Valborg firas traditionsenligt i Mälarhöjden, där en av Stockholms bästa, för tillfället sammansatta, manskörer traditionsenligt hälsar den sköna maj välkommen. Ett levande immateriellt kulturarv som sprider vårkänslor!
Trevlig helg!

Susanne Rydén, Orkesterchef Musica Vitae

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Streamade konserter på musik i syd channel

Aktuellt

Daniel Fjellström skriver beställningsverk för Musica Vitae

Daniel Fjellström, som tillhör Sveriges nya generation av framstående tonsättare, har fått i uppdrag att skriva ett verk för Musica Vitae. Den 8 juni arrangerades en…

Introduktionsfilm Mellan världar

Nästa vecka ger vi konserten Mellan världar och i denna film ges en försmak av konsertprogrammet. Välkomna att uppleva musiken live i Ystad, Växjö, Särö och Lerum.

Musica Vitae i P2 Live i kväll

Sveriges Radio har spelat Musica Vitae flitigt under augusti månad och i kväll är det dags igen. 19.03 i P2 Live hörs Seasons – Fem…

Senaste inläggen

Vikten av att fortsätta utvecklas

Jag vaknar denna lördagsmorgon uppfylld och tacksam över veckans möten med Herbert Blomstedt. Sveriges genom tiderna främste dirigent fyller 90 och firades kungligt när han…

Ambition, passion och lagarbete

Nästan varje dag i veckan får vi besked om att Musica Vitae syns och hörs i olika medier. Idag dök följande recension från Östersjöfestivalen upp…

Vårt behov av musik

Det är lördag morgon och Musica Vitae sitter på tåget mot Stockholm. Östersjöfestivalen pågår för fullt och firar 15-årsjubileum. En festival som genom sitt fokus…