Vila och vårkänslor

Medan vintern gör sitt bästa för att rasa ut har Musica Vitaes musiker en podieledig vecka. Mycket kvarstår under en intensiv försommar och en lång vecka med både tid för återhämtning, vila och egen förberedelsetid är viktig för oss som ofta står i rampljuset. Själv passar jag på att skriva presentationer för höstsäsongens program som vi presenterar under festliga former den 31 maj kl 18.00. Välkommen till Utvandrarnas Hus då, eller följ livesändningen via vår facebooksida. Vår sommarpresent till publiken blir den efterföljande gratiskonserten med gitarristen Alvi Joensen, som i och med denna konsert tillsammans med oss, utexamineras från Malmö Musikhögskolas diplomutbildning.

När vi under måndagens ledningsgrupp blickade tillbaka på de senaste månaderna, förundrades jag ånyo över den enorma verksamhet som Musik i Syd tillhandahåller. Jag konstaterar också att det regionala perspektivet och målet att bra kultur ska komma nära alla, oavsett var man bor, är viktigare än någonsin. Därför gläds jag åt att vi med nästa produktion får stifta närmare bekantskap med Olofström och Osby, liksom att sommarens spelplatser inkluderar både Huseby och Stenbrohult tillsammans med Berwaldhallen och Växjö konserthus. Då uppfyller vi såväl vårt nationella som vårt regionala uppdrag!

Min Valborg firas traditionsenligt i Mälarhöjden, där en av Stockholms bästa, för tillfället sammansatta, manskörer traditionsenligt hälsar den sköna maj välkommen. Ett levande immateriellt kulturarv som sprider vårkänslor!
Trevlig helg!

Susanne Rydén, Orkesterchef Musica Vitae

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Streamade konserter på musik i syd channel

Aktuellt

Presentation av Musica Vitaes höstsäsong, 31 maj kl 18.15

Onsdagen den 31 maj, kl 18.15 i Utvandrarnas hus Växjö, håller Musica Vitae en kort pressinformation där höstens säsong presenteras. Tillsammans med gäster presenterar orkesterchef Susanne Rydén…

Ledig tjänst – viola

Kammarorkestern Musica Vitae (15 stråkar 5-4-3-2-1) Malin Broman konstnärlig ledare söker Viola, alt. stämledare med tillträde oktober 2017 eller enligt överenskommelse     Provspelningsstycken –…

Musica Vitae i sociala medier

Följ Musica Vitae på sociala medier för att hålla dig ständigt uppdaterad! Vi finns på Facebook, Instagram och Twitter. Glöm inte heller att prenumerera på…

Senaste inläggen

Möte med det okända

En fantastisk kreativ och härlig stämning har fyllt Utvandrarnas Hus den gångna veckan. Med sex unga tonsättare, i sällskap av kompositionsprofessorer och lärare och med…

Att ställa in sin GPS

I veckan ägde Svensk Scenkonsts branschdagar rum i ett soligt Helsingborg. Representanter från hela scenkonstbranschen möttes och diskuterade digitaliseringens möjligheter och begränsningar. Vem vill vi…

Vila och vårkänslor

Medan vintern gör sitt bästa för att rasa ut har Musica Vitaes musiker en podieledig vecka. Mycket kvarstår under en intensiv försommar och en lång…